Demirdöküm Kombinin Basıncı Nasıl Düşürülür

Demirdöküm kombilerde basınç seviyesinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekir. Basınç değeri 1 in altına düşmediği sürece düşük değildir ya da 2,5 ya da 3 barı geçmediği sürece yüksek değildir.

Demirdöküm kombiler özellikle de kış döneminde petek sisteminde kullanıldığında basıncı yükseltebilmektedir. Basınç değeri küçük kademelerde yükselebilir. Basınç seviyesi zaten cihaz kullanıldığı sürece sabit kalmaz. Ufak tefek yükselmeler ya da düşmelerin olması normal bir durumdur.

Demirdöküm kombi basıncında kendi kendine yükselme oluyor ise bu durumda mutlaka servis yardımı alın. Demirdöküm kombiye olması gerekenden fazla su bastıysanız bu durumda basıncı düşürebilirsiniz.

Demirdöküm Kombinin Basıncı Nasıl Düşürülür?

  • Radyatör havası alınarak

Demirdöküm kombiye olması gerekenden fazla su bastığınızda (basınç değeri 2,5 ya da 3 barı geçtiğinde) basıncı düşürmenin en basit yolu radyatör havasını almaktır. Radyatör havasını almaktan ziyade aslında radyatörün hava alma kısmından suyu boşaltmaktır. Uygulamanın daha basit ve kısa sürede sağlanması için Demirdöküm kombinize en yakın radyatör havasını almanız gerekmektedir. Demirdöküm kombinize yakın bir radyatörün hava alma kısmını düz tornavida ya da hava alma anahtarı ile açın. Açtığınız zaman altına derin bir kap ya da kova tutun. Açmanız sonrasında bu bölümden su gelecektir. Bir miktar kadar su aldığınızda Demirdöküm kombi basıncında azalma olduğunu göreceksiniz. İşlemi bar seviyesi 1,5 değerine gelene kadar sürdürün, sonrasında sonlandırın.

  • Boşaltma vanasını açarak

Demirdöküm kombi tesisatına bağlı boruların olduğu ıslak mermer zeminde boşaltma vanası olması gerekir. Genelde tahliye vanası olarak da adlandırabilmekteyiz. Her dairede bulunamayabilir, bulunsa da açık ortamda olmayabilir. Genelde kırmızı renktedir ve musluk şeklinde değildir. Açtığınız zaman tazyikli su gelir. Buradan suyu boşaltarak Demirdöküm kombinin yüksek basıncını düşürebilirsiniz.

Boşaltma ya da tahliye vanası ile emniyet ventili aynı parça değildir. Farklı parçalardır. Genelde kullanıcılar tahliye vanası denildiği zaman emniyet ventili olarak düşünür ve emniyet ventilini açarak basıncı düşürmeye çalışır. Emniyet ventili zaten basınç değeri 3 barı aşarsa kendiliğinden açılarak cihazdaki suyu tahliye eder. Eğer emniyet ventilini siz açarsanız arızaya geçebilir ve kapanmayabilir. Bu sebeple emniyet ventiline müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz.